Newsfeed

Anneke Van Giersbergen: Crossover collaboration

 Anneke Van Giersbergen - Symphonized

I have to admit that I really enjoy much of the music that comes from Anneke Van Giersbergen and I admire her musical presentations. She have made many solo album and performed with band`s like VUUR, Devin Townsend Project, Gentle Storm and The Gathering. In May 2018, Anneke Van Giersbergen performed two career-spanning concerts with orchestral arrangements together with Residentie Orkest The Hague. Fans came from all over the world to see and hear this, but soon everyone will be able to experience these concerts, as Anneke and the orchestra are set to release a live album. Symphonized features 11 tracks and will be released on InsideOut Music on November 16, 2018.

Dutch vocalist Anneke Van Giersbergen is easily one of the hardest working people in music, and an artist that defies being pigeonholed by genre. She will forever be known as the vocalist for melancholic metallers The Gathering, but since striking out on her own in 2007, she has solidified a solo career, recorded and performed multiple times with Canadian metal genius Devin Townsend, and lent her honey-sweet, yet powerful voice to the likes of Anathema, Icelandic folk group Árstíðir, Within Temptation, Ayreon mastermind Arjen Lucassen, Moonspell, John Wetton and Napalm Death.

Residentie Orkest The Hague was founded by its first principal conductor Henri Viotta in 1904 and quickly attracted composers like Richard Strauss, Igor Stravinsky and Maurice Ravel. The orchestra’s reputation as one of the finest orchestras in Europe makes it an appropriate figurehead for Dutch city The Hague as a cosmopolitan place of justice, peace, and culture.

Having proven her credentials and immense vocal talent for 13 years as front woman of The Gathering, in 2007 Anneke van Giersbergen felt it was time to begin her own solo career. Along with her new band Agua De Annique the charismatic singer quickly established herself as a solo artist, releasing several albums to critical and popular acclaim. 2012’s Everything is Changing was something of a milestone in Anneke Van Giersbergen’s solo career. The album, which was the first to be released under her own name got her nominated for two Edison awards – Holland’s most prestigious music prize – in the categories Best Female Artist and best Album.

On March 20 2015, Anneke Van Giersbergen and Arjen Lucassen (Ayreon) released their collaborative album The Diary under the name The Gentle Storm. Anneke Van Giersbergen’s new progressive metal band VUUR released their much-anticipated debut album In This Moment We Are Free – Cities’ on October 20 2017.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*