Newsfeed

Invicts: 12 months writing mode

The Invicts – A Sun That Never Sets

s-Hertogenbosch is a municipality and city in the Netherlands. The famous St. Johan Cathedral is located here. The progressive melodic death metallers The Invict is also located here. The band have release their debut full-length A Sun That Never Sets on November 5th via Profane Records after being into writing mode for the last 12 months.

The band comments: «We have been working incredibly hard on our debut full-length so it feels great to finally release this record into the world. We truly hope you enjoy it as much as we did writing, recording and playing those songs. Bang your head and hopefully see you on the road! We would love to hear what you think. The Invicts was born in late 2013.

The music the four Dutchmen create together is their take on modern death-metal, combining other subgenres such as black metal, progressive metal and groove metal. Those influences and combinations coalesced together in their own pretty unique sound. In August 2015 The Invict released their debut EP This Cracking Shelter which was well received and they have played shows and festivals since.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*