Newsfeed

Anima Mundi: Intriguing quality music

Anima Mundi - Insomnia

Anima Mundi has received a fair amount of dedicated fans worldwide. They have always combined prog sounds with other music genres and used instruments that are uncommon for rock. Echoes of Celtic, Cuban, space rock, New Age, symphonic prog and more can be clearly distinguished. Insomnia is the sixth album and was released recently.

The band make an intriguing music and has a distinctive character. A distinctive character that comes from the band’s combination of multiple styles that fit near perfect together. Anima mundi takes a good time between the discs, and in that way all releases becomes quality works.

Cuba is the largest island in the Caribbean, and the country has a very active and vibrant music life. That is hardly surprising as the Cubans are very warm-blooded and fond of life. It manifests itself in many ways, but a passionate relationship to music is certainly a result of the aforementioned. Another distinctive feature of the music life in Cuba and then especially in the stage scene is a sky-high instrumental integrity. Four of the really big Cuban prog bands besides Anima Mundi are Musica D`repuesto, Naranja Mecanica, Perfume De Mujer and Sintesis.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*