Newsfeed

FlowerLeaf: Help of friends and family

FlowerLeaf - Stronger

FlowerLeaf plays Symphonic power metal. They are getting ready to release their debut album Stronger. The title exemplifies what these songs are about, strong and powerful, with captivating riffs and solos. Vivs Takahashi voice brings a mixture of softness and brightness and it goes along very well with the two guest singers Mylena Monaco (Sinaya) and Marina La Torraca (Exit Eden, Phantom Elite), who bring even more experience and weight to the album.

FlowerLeaf was born in 2017, when Vivs Takahashi and Marcelo Kaczorowsky decided to leave all their other music projects behind to work together in one single goal. The decided they didn´t want to look for other band members until they had a solid idea and enough material to bring the band to life.

The producer Raphael Gazal (Pastore, Bulletback) helped them with arrangements, guitar and all the technical details concerning the recordings. Mariana Linhares took the challenge of the graphic design while João Hannuch took care of the photography. With the  and this great team of pros, they were able to make it happen. They started composing songs that came from their reality and their hearts.

In April 2018, they released their first single Firesoul that was very well received by the public. But it was with their second single Girl In Pearls, released in July 2018 along with a music video that they started to get in the spotlight.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*