Newsfeed

Kikagaku Moyo: Wildly different background

Kikagaku Moyo – Massana Temples

Kikagaku Moyo’s 4th full length studio album is named Massana Temples. The record is a psychedelic exploration, and are ispired by various experiences the band had with traveling through life together. The band spent months on tour to making a pilgrimage to Lisbon to record the album with jazz musician Bruno Pernadas. The band sought out Pernadas both out of admiration for his music and in an intentional move to work with a producer who came from a wildly different background.

With Masana Temples the band wanted to challenge their own concepts of what psychedelic music could be. Elements of both the attentive folk and wild-eyed rocking sides of the band are still intact throughout, but they’re sharper and more defined. More than the literal interpretation of being on a journey, the album’s always changing sonic panorama reflects the spiritual connection of the band moving through this all together.Their music incorporates elements of classical Indian music, krautrock, traditional Folk, and 70s rock and more.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*