Newsfeed

Queensrÿche: Locked In the studio

Queensrÿche - Verdict

Rock icons Queensrÿche have announced their newest album The Verdict out March 1st via Century Media Records. The band have been locked in the studio for the last few months and are still hard at work crafting the new Queensrÿche album! Some video from the new album is not clear, but the album that made Queensrÿche breakthrough Operation: Mindcrime is a good replacement.

Queensrÿche vocalist Todd La Torre says about The Verdict. «The relentless dedication and hard work of everyone involved has been very rewarding». I am excited and looking forward to it no longer just belonging to us, but belonging to the world. We hope you all enjoy listening to it as much as we enjoyed making it! Michael Whip Wilton (guitar) adds, «The Verdict is the most metal and the most progressive record we have made in a long time. I couldn’t possibly be more excited for everyone to hear this».

To support The Verdict, Queensrÿche have also announced their spring U.S. headline tour today with special guests Fates Warning. The Cringe will be joining both bands on select dates. The tour will kick off on March 2nd in Orlando, making stops in major markets such as New York, Atlanta, Chicago, and Los Angeles, and will wrap on April 3rd in Seattle. The band recently finished a run supporting Scorpions this past September.

Queensrÿche have secured a triumphant legacy as one of hard rock’s most respected and celebrated acts in the industry, selling over 30 million albums around the world across in the span of their 30-plus year career. Queensrÿche’s stone cold classic debut full-length, The Warning, and the badass monster sophomore release, Rage for Order, reignited the flames of heavy, progressive, melodic hard rock and metal. With the release of the band’s third album, Operation: Mindcrime, catapulted the band into mainstream success, single-handedly redefining the concept album and charged into the Top 40.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*