Newsfeed

Tetrafuze: Freshness and diversity

Tetrafuze – Welcome Home

Lawrence is the sixth largest city in Kansas, and the home town to the band Tetrafuze. They consist of four very different members that came together to make hard Rock and netal. Landon Randall, who does vocals and shares guitar duties with Kaylon Grimsley, has influences such as Metallica, System Of A Down, Slipknot, and Stone Sour. Grimsley on the other hand, has influences mainly from Muse and the Arctic Monkeys. Grimsley and Randall share rhythm and lead to allow for the most creative input as possible.

Travis Collins plays the bass, and his biggest influences include Tool and Three Days Grace. The ambient and heavy feelings he can stir up when playing are prevalent every time he performs and writes. Last but not least is Tyler Secrest on drums. He has heavy influences from Tool as well as Breaking Benjamin. Secrests has a long history of concert percussion and strives to learn more and more music theory every day. With these four coming together, they fuse their styles together to make exactly what they feel.

They really succeed and make music that stands out in the crowd .Tetrafuze have recently completed their first full-length album Welcome Home, a concept album which captures the group’s freshness and diversity. Welcome Home is due for release via Sliptrick Records in 2019.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*