Newsfeed

Atlas : Empire: Caffeine and Mexican food

Atlas : Empire - The Stratosphere Beneath Our Feet

The Glasgow band The Atlas : Empire is affected of caffeine, pedalboards and Mexican food! They play a music that is a mix of prog and art rock. Since forming in the summer of 2011, founding members have been the creative driving force of the band, providing vocals, guitars, keys, programming and songwriting. They have been joined by a slew of talented players over the years – with the current line-up being the strongest ever. To date, Atlas : Empire have released three Eps, but in December the debut full length The Stratosphere Beneath Our Feet will be released.

The Stratosphere Beneath Our Feet is a concept album, based around humanity’s growing reliance on technology and specifically how society falls apart when that fails us. Atlas : Empire wrote each song like a chapter in a book, both musically and lyrically, to follow that narrative.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*