Newsfeed

Second To Sun: Frosts of Siberia

Second To Sun – The Walk

The Saint Petersburg band Second To Sun will release new album The Walk on November 25. As merciless and brutal as the frosts of Siberia. Second To Sun was founded in 2012 by its guitarist Vladimir Lehtinen. Second To Sun concentrate on the musical and creative aspect more and use visual elements on every song (artwork, lyrics, behind the song infos etc.) to give more depth and back story to the music.The band’s music contains a blend of metal genres, on the one hand, it has the many rhythmic elements of groove metal. On the other hand, it continues the legacy of such classic Scandinavian black metal bands as Emperor, Mayhem, and Dakthrone.

Such diverse musical roots of the band protrude from Vladimir Lehtinen’s songwriting, Gleb Sysoev’s soul-crushing vocals and Fedor Borovsky’s groovy drum lines. The band releases two versions of each album, the vocal and the instrumental one. Each individual instrumental composition is accompanied by unique artwork and a hefty description of the story the composition tells. That provides a deeper insight into the music, as well as the band’s inspiration and creative process. Second To Sun has released two albums, The First Chapter and The Black, and is now therefore getting ready to release third album The Walk.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*