Newsfeed

Soundgarden: New vocalist

Soundgarden was an American rock band formed in Seattle, Washington, in 1984 by singer and rhythm guitarist Chris Cornell, lead guitarist Kim Thayil, and bassist Hiro Yamamoto. Matt Cameron became the band’s full-time drummer in 1986, while bassist Ben Shepherd became a permanent replacement for Yamamoto in 1990. The band dissolved in 1997 and re-formed in 2010. Cornell and Thayil were the only constant members of Soundgarden, until Cornell’s death in May 2017.

Kim Thayil had confirmed in a new Forbes interview that the surviving members of Soundgarden will reunite to perform together at the Chris Cornell tribute show on January 16, 2019 at the Forum in Los Angeles. It will be their first time performing together since May 17, 2017 in Detroit. While members of Soundgarden were previously announced for the show, it was unclear if Kim Thayil, Matt Cameron, and Ben Shepherd would perform Soundgarden songs together. Thayil also confirmed that MC50 singer Marcus Durant will be one of the guest singers, in a performance that could be similar to Nirvana’s 2014 and 2018 performances.

Thayil said regarding the rest of the show’s lineup, which includes Foo Fighters, Metallica, Ryan Adams, and members of Audioslave and Temple Of The Dog, They were looking for people the band had a history with, Chris Cornell had a history with and people who were supportive of them over their careers and fans of them who could do some of this material justice.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*