Newsfeed

Vederkast: Grief, anger and nostalgia

Vederkast – And In The Abyss They Sleep

Vederkast is from the Scandinavian`s Paris, Tromsø, and their last offering is And In The Abyss They Sleep. Rob Mules Records is the label that support Vederkast, and they are also from Tromsø. And In The Abyss They Sleep was released yesterday actually.

Some quotes about the new album,

«In each track are emotions that are transmitted immediately, grief, anger, nostalgia».

«The riffs are heavy, intense and technically at the highest level».

«There is no denying that Reflection Linger sounds great. It is very atmospheric, in the middle of hopefulness and melancholiness».

Three years ago Vederkast debut album Northern Gothic was released, and then the band and toured in Europe. And In The Abyss They Sleep offers a very exciting progressive mix of hard rock and stoner rock. Vederkast is obvious inspired by the beautiful but rugged and wild nature of northern Norway.

The band chose to record the album in a community house in the small, windy village of Bleik in northern Norway, without worrying about the requirements a man connects with a complete audio studio. Such a stunt can often lead to an appealing authenticity! Bleik is incidentally translated to English livid! Vederkast is definitely not livid but mostly colorful and fresh!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*