Newsfeed

Create A Kill:  Extreme and non-melodic

Create A Kill  - Summoned To Rise

Create A Kill is an extreme thrash metal band based out of Miami in Florida founded by former Malevolent Creation drummer Gus Rios, who is now on guitar and fellow ex Malevolent Creation drummer Alex Marquez, also stepping away from the kit to do vocals. The nucleus of the band is rounded out by Daniel Gonzalez of the legendary Possessed on guitar. The full length album entitled, Summoned To Rise was recorded and mixed by Rios and features guest drummers, Dirk Verbueren of Soilwork and Tobias Gustafsson of Vomitory. The rest of the drums on the album were handled by Gus Rios and Alex Marquez. The sound of Create A Kill can be described as extreme and non-melodic, and fast thrash metal with slight elements of grind such as blast beats.

Create A Kill offer a massive wall of sound! The term modern associated with aspects like sound and production is quite rightly criticized, but is inappropriate in this case. A ferocious blend of fast, aggressive thrash metal with death metal riffs making an appearance here and there. No use of intro, no melodic parts, no nonsense, all killer no filler, and a probably a heaven for fast and extreme metal fans? Others would think very fast American old school thrash at its best?!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6869 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*