Newsfeed

Moonaadem: Aiming for a darker sound

Moonaadem - Néant

According to Metal Archieves there are 49 active and not active metal band from Lebanon. One of them was Black Folly that played post black metal. Reasonable central in that band was the multi-instrumentalist Marwan Antonios. Black Folly operated between 2008 and 2017, but changed the name last year to Moonaadem. The reason was that Antonios wanted to change his musical direction. The result was the self-titled debut album released last year.

The album has lyrical themes about life, death, grief and nature and the music is melodic, atmospheric black metal. The one man band has long been influenced by black metal music and all its sub-genres. He started his musical career back in the year 2011 by recording his first demo for his previous project Black Folly entitled Mon Deuil Ma Guillotine followed by five other releases the latest of them being Euphorie En Noir. The main goal for Moonaadem is as far as I can understand being making art that describes the worthlessness of life!

The single Néant  was released three days ago  and the lyrics are taken from the poem of the French poet Louise Colet. Néant is the first song from Moonaadem’s upcoming second album. Néant translated to English is nothingness.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*