Newsfeed

Epitaph: Fueled by their passion

Epitaph – A Song In Time 

Three years ago released the Mexican band Epitaph their debut album, and now their second record A Song In Time is released. The band now appears with a music that is significantly better than three years ago. Creative and hard prog that sounds very good. The composition is more mature and the chord progression is often delicious.

Epitaph began in 2009 when the guitarplayer Mauricio Godinez and drummer and vocalist Raúl Corona met in high school, fueled by their passion for progressive and heavy music they recruited bass player Gregorio Gomez and started rehearsing on a regular basis. At this stage in their career the band was known as a metal and classic rock band, they wrote some songs and even released a demo which failed to reach a significant audience.

After a falling out with their first 2 vocalists the band went on a hiatus until 2014 when they decided re-form as Epitaph, this time, however, they added Jorge Rojas on keyboard as a full time member and so the current lineup of the band was set. Epitaph set out to look for a singer but failed and decided that Raul Corona should handle the vocal duties as well.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*