Newsfeed

Theudho: Huge progressions

Theudho - De Roep Van Het Woud

Theudho is an old Belgian band, founded around the turn of the millennium and now presents its fifth full-length album of epic and melodic blackened pagan metal! Previously a full band four-piece, the band now returns with this new album as a one-man incarnation by main member J.S. only, and has come up with easily the bands’ strongest output in its history. The lyrics deals with many subject but on many of the albums Germanic mythology, history, cultural traditions, philosophy. A huge progression in terms of songwriting is probably the first thing that will catch your attention. Tracks like Saksenslacht are monumentally epic and bombastic, with a focus on memorable melodies.

The top notch songwriting is completed with well written guitar solos and atmospheric clean guitars. Belgium has a small but dedicated history of pagan black metal. Bands like Ancient Rites and Heimat have both released truly sincere and honest traditional and folkish themed music, and Theudho is easily among the best the country has to offer right now.

De Roep Van Het Woud is recorded and mixed by the T.J. , then mastered by Dan Swanö in Sweden, the album is released on four of Bathory, Countess, Graveland, Falkenbach. De Roep Van Het Woud is released worldwide on LP, CD, cassette and digital simultaneously. All formats include big booklets with lyrics and photos, and in addition, each format comes with one or two bonus tracks exclusive to that format.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*