Newsfeed

Sinnrs: Pure dark matter

Sinnrs - Profound

Suddenly, there are many new Danish bands, and it seems almost to be a wave of talented musicians who appear now? One of the new band are Sinnrs with Nero on guitar/vocals/orchestrals and Maestus on drums. Profound  is the debut full-length from danish melodic black metal duo Sinnrs, which merges the furious brutality of extreme metal with the elegance of opera and classical music, offering a dimensional musical experience in pure dark matter.

The juxtaposition of punishing guitar riffs and relentless blast beats with symphonic arrangements and soaring vocals is fascinating in the way it highlights the inherent differences and similarities these genres have. While classical fans might balk at the savagery of Sinnrs’ sound, metal enthusiasts will enjoy getting swept up in the epicness the classical elements bring to the table. Whichever side you might fall on, “Profound” is an honest manifest that makes a wonderful spectacle out of rather unlikely pairing.

Profound was mixed and mastered at the Hertz Studios in Poland (Behemoth, Vader and Decapitated).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*