Newsfeed

Voidhaven: With atmospheric cover design

Voidhaven - Voidhaven

Voidhaven is a new German band featuring members of Crimson Swan and Ophis. Their self-titled debut contains two epic compositions with a total duration of 18 minutes. The music is a mixture of traditional doom metal and doom-death with a touch of dark metal from the 90’s compose the sound of this mini album. The music is complemented by the atmospheric cover design that enhances the impressions from listening this powerful and vibrant music. A small flame lit in the darkness!

In 2016 an expedition from Hamburg who had set out towards the unknown, established a base on newfound ground. The crew, formerly hired on the vessel called Crimson Swan and enhanced from the ranks of Ophis, claimed it as their own and used the place as origin for the distribution of their musical cargo. From there, blending a foundation of doom metal with elements from death metal and mid-90’s dark metal, they spread an atmosphere of oppressive, yet harboring gloom.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*