Nyhetsfeed

10:13: Bleak, futuristic soundtrack

10:13 - Result Of An Iron Age

One-man instrumental black metal act 10:13 will release the debut album Result Of An Iron Age on January 24, 2019. I always like when artist do their music in their own way, without make sure that they sticks to what is expected in their genres. The genres could not develop if not some artist do their music with creativity and diversity. 10:13 is from the underground black metal scene. Neil Carter is the sole musician in 10:13 and he is a multi-instrumentalist and composer. He do black metal in his own truly unique way and go above and beyond the archetypal tropes of a genre and create something very intriguing music. Oathbade is the first track off Result Of An Iron Age.

10:13 has actually crushed the limits of the black metal genre and made a musically brew of experimental music that is hellish, demonic and with a sorcery touch. The styles, instruments and themes is not common in black metal but the result is doomy atmospheric black metal. Neil Carter sings and plays the guitar, bass, keyboard. There are several guest musicians on the record.

A guest appearance is by Derek Sherinian from Planet P, with Keyboards on Conduit Closing and end of Son Of Monotony, and Mario Romero with guitar solo on Oathbade and guitar on the end of Son Of Monotony. Dennis Anderson have a bass solo on In the Black Book Of Death. Dan Carter with acoustic guitar, in the middle of Deconstructual Integrity and at the end of Nashiteric.

Result of an Iron Age is a bleak, futuristic soundtrack to humanity’s descent into a hellish, post-apocalyptic world. The album’s 11 tracks form a cohesive whole, a musical journey that transcends the common constructs of depressive black metal by seamlessly incorporating progressive elements. The record have a rhythmic complexity, obsidian keyboard layering, penetrating samples, and even the periodic use harmonica to create an immersive experience that twists, churns, and chills to the bone.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (2567 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*