Newsfeed

Orion Dust: Tales and legends

Orion Dust - Legacy

Orion Dust released their debut Duality two years ago, and the sophomore album Legacy will be released about four days from now. Actually Orion Dust is six very competent musicians, and three woman and three men. Legacy is based on the theme of tales and legends. The music is a very well written and exciting prog with elements of metal with more than hints of rock seventies and hints of pop sensibility. Under many stylistic influences, some stand out particularly as Pink Floyd, King Crimson, Opeth, Porcupine Tree, Steven Wilson.

After several musical experiences, guitarist and composer Fabien Bouron decides to compose his first album in 2011. He quickly asks Guillaume Coplo, a friend, and colleague he used to study with at the MAI (Music Academy International) of Nancy, for his help, in order to write the first drums. Very soon, it appears that the songs are strongly influenced by 70’s rock, which is Burion’s main influence. Duality is a concept album about depression and human complexity. The latter was received with great enthusiasm from the media in 2016.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*