Newsfeed

Mourning Sign: Finally back from hiatus

Mourning Sign - Contra Mundum

Mourning Sign is a melodic progressive death metal band hailing from Hallstahammar Sweden. The band will release their third album, Contra Mundum, December 20 on Orchestrated Misery Recordings.  Mourning Sign was reformed in 2013 and the new record is the first album since Multiverset from 1996. The swedes sought to continue their attitude and achievements and to develope their music to new heights. Contra Mundum translated from Latin is to defy or oppose everyone else. The new release will be limited to only 500 copies, and features some incredible guitar work from Kari Kainulainen and Petri Aho.

Mourning Sign, was formed back in 1992. The band quickly hit the studio with their demo Last Chamber, which helped secure a recording contract with the Italian label Godhead. Then they released Alienor a mini-CD 1993, and a self-titled debut 1994. The mentioned album Multiverset left many scribes and followers stunned! Multiverse set the standard for progressive death metal, but alas the following year the band simply went on hiatus.

Members eventually started new projects as for instance with the band Amaran, one of several, and continued to churn out progressive-sounding material over the years.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*