Newsfeed

Veonity: On a quest to save humanity

Veonity - Legend Of The Starborn

Veonity have released their 3rd full-length album, Legend Of The Starborn. The music is for fans of the band and lovers of glorious, classic power metal will probably not be disappointed.

Legend Of The Starborn contains 13 epic tracks of stadium fueled force which also features guest appearances from Tommy Johansson (Sabaton, Reinxeed) and Patrik Selleby (Bloodbound, Shadowquest). Legend Of The Starborn forms the sequel to the space saga which began on their previous album Into The Void. The album shows Veonity flexing their considerable musical muscles with highlights of the power metal fan would enjoy.

The original artwork has been created by Thomas Holmstrand and the album was recorded by Ronny Milianowicz and mastered by Fascination Street Studios creating a powerful and pristine sound. Fans of the band and lovers of glorious, classic power metal will not be disappointed.

Legend Of The Starborn is a concept album. A sequel to the previous album Into The Void. Arriving in the age of Vikings, the hero discovers that the technical progress that killed the earth started when the Vikings vanished. An alien race called Atlantis came to earth with inventions and techonology but began to enslave mankind. The hero leads the last remaining Vikings on a quest to save humanity.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*