Newsfeed

Doan: Music is emotions

Doan – Stupidity Kills

Doan is a progressive alternative metal band from Montreal, Québec, Canada. The band was formed of Diane Thibault at vocals, Olivier Roy on the drums, André Labrecque on bass and Nicholas Roy on guitar. They first established in 2011 as a cover band bearing the name Ghettoblaster. They changed their name in 2017 to dedicate themselves more seriously to their own compositions. Heavy and incisive to sweet and melodious, the band’s music is the result of a collaborative effort influence by the music of bands like Tool, Alice In Chains, Mastodon, A Perfect Circle, Deftones, Godsmack and many others. We Belong To (Official Video) is a taste of the debut album Stupidity Kills that will be released soon.

To the question «What is it you’d like a listener to remember the most when hearing your music for the first time?» they respond: «We want them to remember the emotions it brings to them, that’s what music is all about, isn’t it?». About the song Some Kind Of : «It’s a song with meaning, with a story, a song out of the box, it’s music that make you think, really cool smart people stuff… 4 and a half tacos, really really good, it keeped me intrigued because it was so interesting!».

Stupidity Kills has an unusual sound, creating space for your imagination to fill in the blanks. Well produced and well perform and the guitar riffs is very good.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*