Newsfeed

Misanthropic Might: Dark, raw, vicious and brutal!

Misanthropic Might - Feindt

Unswerving commitment to misanthropy and extreme music brought together Purgatory, Vale and Slavetrader in 2000. Suddenly Misanthropic Might was born. Misanthropic Might have gathered again and recorded their eagerly-awaited third studio album Feindt and it’s dripping with vicious dark atmosphere, filthy and demonic vocals and pounding and melodic riffs. It’s raw. It’s brutal. It’s everything fans of this genre could ask for.

Their years of musical experience in various bands (Seeds Of Sorrow, S nx) and their individual creativity created their first demo Fegefeuer (2001), which sold out fast. Since then Misanthropic Might became a constant presence in the Austrian metal scene and made a name for themselves even beyond the border. They band have played various headline and support shows (Dark Funeral, Setherial, Nargaroth, Impaled Nazarene among others) over the years. In 2016, they also conquered Ukrainian territory (Kiev Sonic Massacre, Black Sea Festival) on their mini tour with Severance (US) and Parental Advisory (AUT) through the Alps and Eastern Europe (Austria, Hungary, Czech Republic)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*