Newsfeed

The Touch: Narrative asylum visit

The Touch – The Asylum

 

Ohio has a lot of steel production, but Ohio has also been home to a number of remarkable singers, songwriters, and music artists. A brand new music acquaintance from Ohion  is the band The Touch. The Touch is active on You Tube, but beyond that there is not much to find out about the band. No pictures and no Facebook!

The band has recently released the album The Asylum, and indeed the music is very exciting and fits very well with the lyrics. The music is with atmospheric sounds from keyboards, haunting melodies, edgy guitar leads and dynamic vocals.

The Asylum is a narrative and talks about a woman’s journey into an asylum and her descent into madness. Demented and distraught, tormented and insane, her mind is haunted by demons and voices causing her ultimate demise …

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*