Newsfeed

Nemesis Inferi: Fascination for the occult

Nemesis Inferi – A Bad Mess

Never On Your Mouth’ is the second video and single taken from Nemesis Inferi last album A Bad Mess. The bands frontman G.M.Gain explain the song, «It’s a solid rock song with hard lyrics. The band tell the story of a girl who felt in love for a bad boy, not so much interested in her. He just takes advantage of her to satisfy his libido. The topic is just apparently funny. But indeed, we want to share a very sad message. Of course you can see the situation also vice versa, a band girl who takes advantage of a guy who felt in love for her»!

Nemesis Inferi was crafted in the Bergamo area around January 1997 by the singer, guitarist, main composer and only original member G.M. Gain. Nemesis Inferi fulfill the precise need to explore the groove metal influences and the gothic imaginary of four musicians with several years of experience behind them. Nemesis Inferi`s style does not simply rework influences that are anything but obvious, such as the most tempered grunge, the recent evolution of American hard rock and the roots of extreme metal, but also aims its inspiration to the goal of ​​an immediately recognizable and really personal sound. Pumped by an expressive power and rhythmic dynamics difficult to find in other contemporary bands, the music of Nemesis Inferi is open-wide even in terms of concept, offering a deep lyrical approach inspired by true stories of everyday life, of course preserving a visceral fascination for the occult.

Melting the tragic romances of Type O Negative with the cold isolationism of Bathory, the lysergic journeys of Led Zeppelin with the visual impact of Rob Zombie, the angry disquiet of Slayer with the resigned pain of Alice In Chains, Nemesis Inferi prove themselves capable of inducing a huge cinematic effect on the listener.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*