Newsfeed

Majestic Downfall: Despair and pain!

Majestic Downfall - Waters Of Fate

Waters Of Fate is the new full-length album by Majestic Downfall.  Without a doubt, the strongest band’s release to date with sophisticated compositions, sound and concept. All these elements are cleverly combined to reflect the special face of the group and its vision of the doom death metal style. A style with a mix of refined alloy of heaviness, atmosphere and melody. The music of despair, the music of pain. The music is personal and emotional and often beautiful.

After playing for more than 10 years in Mexico´s Antiqua, a death/doom band that toured all over Mexico, Jacobo Córdova decided to part ways with the band and form a new doom metal project called Majestic Downfall. The band started as a one man doom journey in August of 2006. The idea was to recapture the feeling of the 90s European death/doom metal scene, while mixing it with some more modern metal overtones.

In 2007, Majestic Downfall pressed its first demo titled – The First Abyss Demo 2007 – and it contained 3 songs of melodic yet mournful doom with a playing time of 24 minutes. This demo was later released by Solitude Productions in a split CD, with Italian Black/Doom Metal band Ansia.

On April 6th, 2009, Majestic Downfall released its debut full-length, Temple of Guilt. This time the music contained a darker edge full of sorrow, and new influences from bands like Shining and Forgotten Tomb. Temple of Guilt certainly placed Majestic Downfall in the doom/dark metal scene. 2011 saw the release of The Blood Dance album which contained 7 sorrowful passages with an even darker edge than Temple of Guilt. Production wise the sound was thicker and more mature.

The Three album was released in 2013 and this time the sound contained even more experimentation in the music but without staying too far away from the bands musical roots. 2014 saw the band releasing a split with Australians The Slow Death. 2015 sees the release of “…When Dead”, an album that is not only the bands most diverse output incorporating lots of influences outside doom metal, but that also and for the first time has an important backing label which is none other than undergrounds mighty Pulverised Records, this leading to a much wider audience.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*