Newsfeed

Sonic Horizon: With modern fullness and clarity

Sonic Horizon – World Of Change

 World Of Change is an album from Sonic Horizon that blends modern progressive elements with a some clear influence from 80s metal. Nostalgic is the word. Inspirations source are many and varied as Van Halen, Journey, Guns N Roses, Faith No More, Rush, Van Halen, Journey, with more contemporary counterparts like Tool, Muse and Dream Theater. Agile and bouncy bass line, evocative synths, tight rhythm guitars and very nice guitar lines on a retro bottom. The band even though keep their own exciting signature in their music. It sounds fresh and it`s a more than enough challenging music.

The album features instrumentalist and vocalist Jason Hamilton’s diverse musical influences, ranging from hard rock, prog, classical, jazz, latin, funk, and hard rock. World Of Changes is an eclectic mix of music from the past decades, but with a modern approach. A dynamic mix of the late 80s and early 90s, but with modern fullness and clarity.

Each track is based on the story of a real person. The album’s overall message is centered on the human nature beneath life’s challenges and the fight for dreams of the future. Similarly, audio passages ranging from gentle orchestras to crushing guitar riffs ultimately create equal opportunity for head banging and existential thoughtfulness alike.

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*