Newsfeed

Dreamwalkers Inc. : Multiple art forms and scoring emotions

Dreamwalkers Inc. – First Re-Draft

Dreamwalkers Inc members are : Tom De Wit – vocals, rhythm guitars, synths, Lennert Kemper – guitar, vocals, Norbert Veenbrink – guitar, Joey Klerkx – guitar and vocals, Vincent Reuling – synths and vocals, Peter Den Bakker – Bass, Kenneth Martens – Drums. On February 25th 2019, their new album First Re-Draft will see the light.

A quote about the band is, «Pure expression through multiple art forms and scoring emotions by the day». First Re-Draft have a big choir of 18 singers that contribute much to the music texture and emotions.

With the release of 2019’s album First Re-Draft under the Dreamwalkers Inc moniker, the band is making a statement in itself. This album features some of the earliest songs ever written by main songwriter Tom De Witt in new versions that got changed around immensely due to the bands’ influences. It’s a fitting start of a new career for this band, showing that the past will be taken into account, but will also be taken into a brand new future. The band will gear up to play live shows in 2019/2020 and will also work on their new album together during that time.

Dreamwalkers Inc is a symphonic, progressive metal band from the Netherlands whose music combines elements of the progressive rock from the 70’s with metal flavors from the late 90s & early 00’s. Add to that a symphonic and theatrical approach to the music and lyrics, and you get an idea of the mixture that makes it into a band with a sound of its’ own.

The band is originally based around the music and words written and produced by songwriter/singer Tom De Wit, under the name of TDW. In 2016, the live-band made its’ debut with their acoustic performance at Progpower Europe, delivering a diverse performance that spanned many emotions and atmospheres. In the two years that followed, the band performed high energy electric shows as well as a couple of acoustic/ambient show. The electric shows were aimed to be a combination of metallic intensity and emotional delivery, whereas the acoustic shows showed a more delicate and intimate side of their music.

The video for TDW’s song Aphrodisia, coming from the album The Antithetic Affiliation from 2017.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*