Newsfeed

Protomythos: Blessed by thousand kittens!  

Protomythos - Heavy Crowns

The band Protomythos says, «Here’s Bury Your Head, the first song off of the new album Heavy Crowns. Like, comment or share and you will be blessed by a thousand kittens»!

Protomythos is the musical project of Israeli-born, London-based musician Tom Treivish. He started recording material in his home studio in 2002. Actually he made enough music for several albums. Before and during that time he was part of a band that didn’t last long and he decided to do things his way and record his own music.

After writing and recording in his home studio for several years, Treivish decided to record a concept album that centers on a subject close to his heart, animal rights. In 2011, he began to consolidate the songs into the album In Human Sight. That album was a rock concept that comprises of 10 original songs that stray away from the mainstream while remaining accessible and engaging. The album was released in 2013 and received many positive reviews and suddenly Protomythos was discovered by many progheads. Twenty percent of the album sales was donated to animal rights organizations!

In 2015, Tom Treivish began working on the next album, Heavy Crowns, which was recorded mainly in London and marks a different musical direction, incorporating more metal elements. Heavy Crowns was mixed by Grammy-winning mix engineer Michael Brauer (Coldplay, Bon Jovi, Dream Theater, John Mayer, Bob Dylan, Rolling Stones) and mastered by Maor Appelbaum (Faith No More, Yes, Halford, Sepultura).

Treivis obviously seeks quality in the production of his music! It sounds very smart. Heavy Crowns will be released at the end of January.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*