Newsfeed

Helevorn: Doom metal from the Mediterranean shores

Helevorn - Aamamata

The Spanish doom metal band Helevorn just released a lyric video for A Sail To Sanity, the second single from their upcoming album Aamamata.

Aamamata is a bit more epic, more intense and it keeps the personality of the previous albums. The contributions have been great. Heike Langhans of Draconian has sung in a song, like Júlia Colom, and Jaume Compte played the bouzouky and baglama. Guitar solos played by Pedro Zubiri.

The band started in 1999 in Palma (Mallorca, Spain), with Samuel Morales (guitars), Josep Brunet (vocals) giving the first steps and completed the actual line-up with Xavi Gil (drums), Sandro Vizcaino (guitars) and Guillem Morey (bass). Later keyboard player Enrique Sierra.

With the first finished songs they recorded a promo cd called Prelude in winter of 2000. It was their presentation letter, written with a gothic-doom style with female vocals, reminding bands like Tristana or Theater Of Tragedy and with a very good acceptance in the underground press.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*