Newsfeed

Hollow: Finally back after 20 years

Hollow - Between Eternities Of Darkness

Hollow is a power metal music project from the North of Sweden, specifically Umeå. The project has a focus rooted in the classic metal/power metal-meets-prog intersection. Andreas Stoltz is the sole member in Hollow, and the new album Between Eternities Of Darkness is the third full length record from Hollow. The new album declares that Hollow are back and releasing their first album in two decades.

Between Eternities Of Darkness is in many ways the solo work of vocalist and guitarist Andreas Stoltz. As reinforcement Stalder Zantos on the drums and a few others offering brief guest appearances elsewhere. It`s not possible to hear on the new album that it 20 years since the last album, because the voice of Stolz is equally strong as before. He does a fine job, and deliver a nice performance. He also is a very good guitar player, and he has great composing skills. However, the production could been better.

The music is catchy and energy and often exciting dark and atmospheric and with nice hooks. Some songs are very dynamic as Fate Of The Jester with heavy section and more quieter but darker moments. A nice deliverance of riff you could find on Hidden, and the song contains also some excellent guitar playing. Between Eternities Of Darkness ballad alibi is Shadow World, a very good dynamic song with both sensitivity and power. The song also have some amazing vocal. Pull Of The Undertow have potent and thundering rhythms and very fine choruses.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*