Newsfeed

From The Vasteland: Ancient Persian history

From The Vasteland - Daevayasna

Black metal band From The Vastland started out by Sina in 2010 in Teheran and later Sina relocated to Trondheim and Norway. From The Vasteland was heavily influenced by Persian history and mythology and this image remains with the band to this day. Ancient, epic stories of good and evil, myths and legends combined with atmospheric, blast-beating, old school black metal with a slight touch of Oriental influences. The latest effort is Daevayasna, and the fifth full-length release by From The Vasteland.

The title track Daevayasna,

Fall Into Duzakh,

Iran and Norway are pretty different in many cultural aspects as most people would agree to. Sina transforme this meeting into a devastatingly murderous territory of pure, unadulterated black metal. From his new base in Trondheim Sina could concentrate to carefully and with great pleasure make what he enjoy the most. Making his unique black metal with his twist.

Daevayasasna  in Persian means Prayer Of Demon (zoroastrian – Deava=demon, Yasna=prayer). The album also features fellow Norwegian musicians as Destructhor (Myrkskog, Odium, Zyklon, ex-Morbid Angel), Gaahlswyrd) on drums, Tjalve (Svartelder, Pantehon I, ex-1349) on bass and Spektre (Horizon Ablaze, Harm).

Sina played for the first time live in the Inferno Metal Festival in Norway 2013. There he was joined for the performance by a backing band that included such luminaries as bassist Tjalve (Horizon Ablaze, ex-Den Saakaldte, ex-1349), guitarist Destructhor (Myrkskog, Zyklon, ex-Morbid Angel), and drummer Vyl (Keep of Kalessin, Gorgoroth-live). And that in turn led to the opportunity for Sina to move to Norway, which he did in 2014.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*