Newsfeed

Darkwater: Best sounding album to date

Darkwater - Human

Borås was given the city status in 1621 by Gustav II Adolf. 382 years later Darkwater from Borås was given band status. 18 years later the Swedish melodic progressive metal band Darkwater will release their new album Human on March 1st. The album will be available on CD, 2LP and digital. Human will probably not leave fans of melodic metal or progressive metal disappointed? The songs are heavier, more melodic and atmospheric than before and the band worked really hard on tweaking the ten songs and over 76 minutes of playing time into perfection.

Jacob Hansen (Evergrey, Volbeat, Amaranthe) was chosen to mix and master the album and he did a fantastic job which resulted in the best sounding Darkwater album to date. The lyrics of the album welcomes you into a world of you and me, how we affect the world around us and the struggles we deal with as humans. If you like bands like Circus Maximus, Seventh Wonder and Evergrey you then you should listen to the new album to make up your mind.

Why I Bleed from the album Where Stories End.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7124 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*