Newsfeed

Contrarian: Unrelenting forward thinking approach

Contrarian - Their Worm Never Dies

Contrarian is a progressive, avant-garde death metal project. Jim Tasikas from Delerium Endeavor plays guitars, and on bass Ed Paulsen also from Delerium Endeavor. George Kollias from Nile handle the drums and vocal, and Brian Mason from from Sulaco and CHRMR plays guitars. Additional backing vocals by George Bokos.

Contrarian plays a new school of old school death metal! Creating death metal that is authentically new while have a natural memory and understanding of the old. Rooted in early 90’s progressive death metal, but with an unrelenting forward thinking approach, Contrarian return with their third full-length release Their Worm Never Dies.

Contrarian is not a super group, but a unit of like-minded musicians that coincidentally converged on a vision of what a modern death metal band should sound like. Organic sounding, yet aggressive and melodically complex, Their Worm Never Dies is packed with snake-like Schuldinerian-style riffage and atmospheric variations that will provide a wholly enticing listen to all those willing to take in its eccentricity.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*