Newsfeed

Buke And Gase: Revolutionized their performance!

Buke And Gase – Scholars

When progressive music started up in the late 60`s it was with the intention to make pop music less predictable, not have pre-designed rules, more intelligent song sturctures, and exploring the endless opportunity that was present. I 2019 the band Buke And Gase make pop music in the most insane way possible. Arone Dyer (girl) + Aron Sanchez (boy) +) build their own instruments and develop songs through long periods of ecstatic improvisation, then laborious editing and post-production. That could been heard on their new album Scholars.

The band have been a cult favorite of their fellow musicians, the duo have collaborated with or acted as hand-picked support for a who’s who of music icons: Lou Reed & Laurie Anderson, Shellac, Battles, Reggie Watts, Swans, Deerhoof, Owen Pallett & Mike Patton’s metal supergroup Tomahawk.

The National have taken them on multiple tours, signed the band to their label Brassland and had Arone Dyer sing the introductory vocal on The System Only Dreams In Total Darkness, the lead single from their Grammy-winning Sleep Well Beast album.

Three years ago, Buke and Gase embraced electronic music and embarked on a major refinement & modernization of their instrumental creations. They developed Arx, a device that revolutionized their performance by allowing them to trigger percussive sounds, change effects on their instruments, and control vocal harmonies with the punch of an arcade button.

They have largely retired the buke (bass ukulele) and gass (guitar-bass). Their new album Scholars began not as the title of their new record, but a possible-new moniker for the band. Maybe it`s time to retire the band name now?

The band have successfully reinvented themselves, challenging their songwriting, sound palette and performance. They’ve emerged with a more concise, electronic & emotional sound, in sync with the most forward-thinking contemporary artists. This is experimental music but catchy as hell and with a pop heart.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*