Newsfeed

Drottnar: Out of the underground?

Drottnar - Monolith

Through fire and tribulation, Norway’s Drottnar return to defy conventions and overturn expectations with their next evolution in sonic ascendancy! The first video from the album Monolith is Funeral Of Funerals,

Monolith was available worldwide Feb 8th 2019, and is a full length album. Monolith is the final offering after a triptych of digital ep’s, Monolith is the full length conclusion of Drottnars aural campaign. Following on from a series of critically acclaimed recordings stretching back as far as 1996, it is finally time for Drottnar to step out from the shadows of the Norwegian underground into an even greater darkness. Monolith is the darkest and most excruciating album to date.

Drottnar was established during the 90’s in the undergrounds of the emerging Norwegian extreme metal scene. After releasing a few demos and an EP Drottnar presented their debut full-length album Welterwerk in 2006. The album was highly acclaimed and gained wide attention for its technical and intricate structure and idiosyncratic style.

After touring Europe and the US the following years, Drottnar released their second album Startum which was a refinement of the extraordinary industrial and technical achievement Drottnar had then become synonymous with.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*