Newsfeed

Uuntar: Battle music for the fallen kings

Uuntar - Voorvaderverering

Voorvaderverering translated from Dutch to English is Ancestor worship. That fits pretty well to a pagan black metal band like Uuntar, and Voorvaderverering is their latest effort. February 4th was the release day. The music is epic and melodic pagan black metal, battle music for the fallen kings of the past! Primordial music in the classic Scandinavian riff-based tradition, recorded in a primitive way and written with a focus on bombastic and majestic melodies, completed with ancient historical lyrics and writings.

Uuntar (ancient Germanic for winter) is a humble dedication to warriors and their traditions long gone, both melancholic as well as honorable. Primitive and melancholic in sound, Uuntar strike at the heart with their new offering Voorvaderverering. Through six tracks Uuntar tell tales of warriors, their traditions now long gone as well as their values in which they fought for. This record is as mentioned melancholic when needed, yet bombastic and blasting when called for an incredibly melodic all throughout providing you with a diverse, cold and captivating listen.

It is hard not to get sucked in to this blackened offering as you fall deeper and deeper in to the music the longer and the more that you listen. From the atmospheric intro track onward, Uuntar march forth providing you with blackened track after blackened track that ultimately captivate your mind as they weave tales of warriors and a time long since passed.

The album Voorvaderverering was recorded in 2010 by Herjann (Heimdalls Wacht, Cultus, ex-Countess, ex-Mordaehoth) and Nortfalke (Kjeld, Lugubre, Tarnkappe). Two veterans in the Dutch metal scene, but was not not released until now. The album was self-produced by the band so expect an unpolished sound that captures the cold winter atmosphere and characteristic smell from the forests of Grouninga, Tuianti and Threant.

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*