Newsfeed

Green Desert Tree: Spherical-floating keyboard

Green Desert Tree - Progressive Worlds

Green Desert Tree is a progressive rock band based in Berlin and their debut album Progressive Worlds will be released at the end of March. That album have the talented band been working with since 2016. Green Desert Tree are Influenced by the music of Steven Wilson, Emerson, Lake And Palmer, Deep Purple, Porcupine Tree. However, the band avoids simply quoting the famous role models and try hard to create their own sound. The young German use traditional 1970s soundscapes but they blend in modern elements of modern movie soundtracks, classical music and jazz. The result is a pretty tasteful prog with lots of riffs and even heavy riffs.

 In music of GDT you will find elements of the music in the 70ies combined with modern Movie Soundtracks, Classical Music and Jazz. You will also find a lot of Rock and Heavy Rock Riffs in their music. They also skillfully combining tradition and modernity, and deliver a multi-layered and multifaceted concept album. The composer in the band is Tim Sund that plays keyboards and obviously enjoy that very much! Sund also enjoy composing with a great range of sounds and moods, and he is music wise ambitious. The lyric is about Mat Pludrot and has a atmospheric sound dominated by Sund’s spherical-floating keyboards.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*