Newsfeed

Dizzy Mystics: Feet moving rhythmic swagger

Dizzy Mystics - Wanderlost

Next month Dizzy Mystics will release the album Wanderlost. A dynamically diverse, tastefully complex, progressive and energetic dose of adventurous hard rock with feet moving rhythmic swagger, and stargazing melodies. The track Diamond Duller,

Dizzy Mystic Soup for the Rocker’s Soul is

2 cups Psychedelic

2 cups Progressive

1 cup Hearty 70’s Metal

3 tbsp. Jazz

3 tbsp. Funk

2 tbsp. Folk

1 tbsp. Soul

A pinch of Celtic Pepper is optional

Measurements of each ingredient are subject to change for each batch made!

Dizzy Mystics are a band based out of Winnipeg, Manitoba, Canada. As the recipe implies, rock music is the spoon that stirs the soup, and no genre (or spice) is out of the question. Filling out the sonic experience is Kyle Halldorson- vocals, guitar and mandolin, Jeff Laird – drums and backing vocal, Alexandre Joyal – guitar and backing vocal and Aaron Bacon bass and backing vocal. The track The Frequent See, Consistent Seas,

Since their live 2017 debut, Dizzy Mystics have released live off the floor (@ Stereobus) studio videos, 3 singles, gathered a buzz in the local scene, embarked on two Canadian tours. Now finally the debut album Wanderlost are close to be released. Canadian Beats Media says, «It is clear that Dizzy Mystics may be among the most unique of the vibrant Canadian rock scene to be delivering tracks that will leave fans of classic, progressive, and 90’s alternative rock excited for what is to come».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*