Newsfeed

Corrosive: Pure death metal

Corrosive – Nourished By Blood

Marburg is one of Germany’s four major university towns. When the students want to hear metal music they can attend the concerts of Corrosive from Marburg. German death metallers Corrosive have published a lyric video for the track Field Of Corpses, which is taken off from the band’s  third full-length Nourished By Blood.

Founded in 1994, Corrosive played in the early days a mix of death and trash metal, which was still kept quite simple. A fast development led after several live performances and first line changes in 1998 to the first demo in the form of the War and Carcass tapes. In 2002, the Kill Complete Demo CD followed. At that time, the style changed to pure death metal. All trash metal parts were banished from the music and more melodic parts found their way into the songs.

In 2006, the first CD Wrath Of The Ungod, which was recorded in 2004, was released on its own. Due to time constraints and the departure of two members from Marburg, the last gig was played in 2008 and Corrosive was put on ice. In the summer of 2010 came the first time the plan to rebuild Corrosive in original cast. In 2012, this plan was finally implemented. One year later the first gigs were played in original form. A special highlight was the first joint appearance at the Ragnarock Open Air.

It was followed by numerous other live shows and at the beginning of 2016 the EP Killing Room. In 2017, Corrosive recorded the album Lucifer Gave The Faith and signed a deal with the label Black Sunset.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*