Newsfeed

Cabrakaän: Vucub-­‐Camé, lord of the Mayan underworld

Cabrakaän - Cem Anahuac Storms

Mexican symphonic metal group Cabrakaän have released a new official video for the track Calm In My Storm, taken from their forthcoming EP Cem Anahuac My Home.

Here’s the bands synopsis: «Calm In My Storm represents the spirit of our beloved ones that are no longer here, though always watch over us. The ones whose memories give us the strength to keep going no matter what. In the video, the main character chases that spirit in the cold, the only thing she has left from it, is a memory that she keeps all the time next to her heart (it’s represented with the mud figure of Vucub-­‐Camé, lord of the Mayan underworld). In the end, the spirit appears in front of her and they become one forever».

Cabrakaän was formed in Toluca, Mexico by Marko Cipäktli and Pat Cuikäni in 2012, and have been calling Canada home since first performing in the country at the 2017 Metalocalypstick fest in Lone Butte, BC where the beauty of the North won them over and encouraged them to make the grand decision to relocate.

Their debut EP Songs From Anahuac was unleashed in 2014 and displayed a mix of death, folk, and symphonic European influences  With pre-Hispanic instruments along with storytelling of Mesoamerican mythologies (Aztec, Mayan, Tlaxcaltecan, Olmecan) plus Mexican folklore such as La Llorona, Day Of The Dead, etc.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*