Newsfeed

Galaad: From the Swiss Jura

Galaad - Frat3r

Moutier is a municipality in the district of Bern-Jura in the canton of Bern in Switzerland, and the band Gallad is resident here. Galaad is a heavy eclectic prog band and makes a keyboard driven music, and the vocals (in French) stand out pretty much as well. Songs are full of shifting moods, aggressive singing, complex rhythms, soaring guitar solos, nice Moog lines, and beautiful pastoral flute and piano duets. Another group in the new wave of neo-progressive bands. In May Gallad released their third album Frat3r. The track Justice,

Galaad was founded in 1988 in Moutier, in the Swiss Jura! Galaad died at the beginning of 1997, leaving two orphan albums, First Februar”in 1992 and especially Vae Victis, album which, in 1995, makes recognize the group with bigger scale, especially for its innovative qualities in the progressive genre. The poetic texts in French are melted in metal and groove, the group explores the pop rock by rendering it a nice form. In 2016, Galaad re-forms itself in its almost original version, with Sébastien Froidevaux on guitar, Gianni Giardiello on keyboards, Gérard Zuber on bass, Laurent Petermann on drums and Pierre-Yves Theurillat on vocals. Frat3r comes more than 20 years after their second album Vae Victis. It’s long to wait for the fans, but now the album is here.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*