Newsfeed

Goresoerd: Influenced by Bible’s Cain and Abel

Goresoerd - Kain

Goresoerd is Estonian project that started out in 2004, and they has quickly evolved into the spearhead of intelligent, vicious and tongue-in-cheek extreme music in the Estonian scene. For their fifth full-length Kain, Goresoerd were influenced by Bible’s Cain and Abel, where Cain became the first murderer ever. With evilness and darkness always lurking in every corner, there are some fast and heavier songs on this record and also some more melodic stuff when compared to previous efforts. The official video Vaid Üks Padrun featuring Robert Linna,

Goresoerd blasted off as an idea for a project after some collaboration between Kari Vellet and Stig Lindeberg of Symbolic State in late 2004. Back then it was just for fun and experimenting, a short foray from their main band. They used a drum machine, as it gave them some advantage, skipping the part of a real drummer’s trials and tribulations in the studio. In the beginning it was meant to be grind, but after inducing humor and even some elements of parody, they found themselves head over heels committed to the project. The track Neetud,

In December 2016 the band released Antikeha that translated is Antibody and their fourth album. The poison green publication is like an expansion of the previous long play, where characteristic aggressiveness is fulfilled with melodic vocals at times. Video singles Neetud and 66 are a good example for that.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*