Newsfeed

Coronary: Refuse to reinvent the smoothly rollin’ heavy metal wheel!

Coronary - Demo

Coronary was formed in Tampere in 2017, Coronary was created when a pair of Finnish metal veterans, guitarist Aku Herr Lederwurst Kytölä and drummer Pate Batvik Vuorio, reconnected after bumping into each other at a local flea market. Upon realizing they both shared a similar vision of wanting to create a metal band that took its influences from the ’70s and ’80s, the two men set about to complete the Corronary lineup, eventually securing lead singer Olli The True Herman Kärki, second guitarist Jukka Doktor Holm and bassist Jarkko C-90 Aaltonen. May 20th the band will release the mini-album Demo.

Coronary emerged from a January 2018 studio session with three songs of classic metal glory, highlighting the gritty vocals of Kärki and guitar tandem of Kytölä and Holm, the latter capable of dropping in Accept-like riff tactics to match their firebrand lead guitar work. The album is already catching fire in the metal underground, with Metal Crypt stating, «Coronary refuse to reinvent the smoothly rollin’ heavy metal wheel. No, on the contrary, they want it to be untouched, letting it roll freely, the way it’s been rolling in the best way since the golden era of ’80s heavy fuckin’ metal».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*