Newsfeed

Glutton: Very recommended!   

Glutton – Eating Music

Norwegian alt-rockers Glutton gets ready to release their most megalomaniacal album yet with the album Eating Music. This time glutton have done the most in an utterly fascinating and interesting manner. It`s actual pretty orginal music with the intensity and punch not unlike what Mars Volta could do at their best. There are also an underlying and very fitting melancholy I enjoy together with the appealing unpretentious attitude. In addition the retro vibes is done in their own way and the psychedelic and jazzy elements freshen up the music. The track Pinhole,

The jazzy psychedelic space rock band Glutton is ready to release their third album Eating Music on Apollon Records. The power trio – consisting of Eirik Ørevik Aadland on guitar and vocals, Ola Mile Bruland on bass and Jonas Eide Hollund on drums and vocals – has taken the band in a new direction, creating an album with great variety and contrast.Eating Music is an atmospheric, exploratory and hard-hitting piece of music, built from improvisation and merging sounds from the progressive rock of the 70s right through to contemporary jazz.

Employing a full horn section, strings from Kari Rønnekleiv (Motorsycho, Ulver, Sunn O) and Ole-Henrik Moe (Honest John, Sheriffs Of Nothingness, The Island Band, The Olsens), Thomas Meidell (The Samuel Jackson Five, Mt. Melodie, Metronomicon Audio) and Trond Gjellum (Panzerpappa, Suburban Savages) on samples, synthesizers and percussion, Eating Music has become the sound of several experienced musical forces combining to create an ambitious clash of control and spontaneity.

Eating Music is an atmospheric, exploratory and hard-hitting piece of music, built from improvisation and merging sounds from the progressive rock of the 70s right through to contemporary jazz. Very recommended.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*