Newsfeed

Ave Sangria: Returns from the ashes

Ave Sangria – Vendavais

Recife, Pernambuco! The Brazilian town Recife is located in the tropical climate zone, and the Recife band Ave Sangria is also pretty hot right now. The long awaited album Vendavais is finally released, 45 years after the classic album Ave Sangria of 1974. Ave Sangria is a classic band that marked history in Brazilian psychedelia.

Now Ave Sangria returns with an album of unpublished songs that they composed in the 70’s, for the band’s next album, which unfortunately was not released, due to lack of motivation caused by censorship of the dictatorship, however, some songs was present on the live album, Perfumes And Baratchos. The title track Vendaveis,

The Vendavais was a fascinating work, with a rocky footprint, very heavy, however, without losing the essence of northeastern music in lyrics and sonority. Ave Sangria returns from the ashes, like a true phoenix, and will be memorized in the history of rock and Brazilian music, in the udigrudi movement, where Ave Sangria stood out as the main and most influential band. The track O Poeta,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*