Newsfeed

Sieta: Knyaz Vladimir!

Sieta - Novgorod

Russian Slavic folk metal band Sieta has started a crowdfunding on their debut album NovgorodThis is a way to finance music that is becoming more and more common, and which I think is a great and reasonable fashion. The album Novgorod is based on real events. It involves the times when in the 10th century Vladimir The Great declared Christianity as the state religion of Russia. He forced the people to renounce paganism. But there was one region that did not obey his will and fought for their freedom. This was Novgorod. Vladimir The Great was Knyaz or knez. Knyaz is a historical Slavic title, used both as a royal and noble title in different times of history and different ancient Slavic lands. Sieta has also made a full-band cover video of the legendary Forefather. The track Theodish Belief,

The album represents the opposing forces of the Knyaz and the people of Novgorod using black metal and folk metal. The lyrics are in two ancient languages, Old Russian and Old Church Slavonic. They also represent paganism and Christianity in the album. In addition, as part of the crowdfunding campaign they have released this video,

Line-up: Alexander Mokin – vocals, Sergey Stepanenko – guitars, Vuk Brankovich – bass, Dmitry Kim – drums.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*