Newsfeed

Odious: Oud and tabla and dark lyric

Odious - Mirror Of Vibrations

Odious is the first Arabian band which signed with a west-label ever! Coming from Egypt and ready to take the worldwide metal community by storm! Majestic black metal in the vein of Cradle Of Filth but with oriental elements played with original oriental instruments! Mirror Of Vibrations is the re-release of their first full-length album by the Egyptian black metal band Odious. Their musical style could be described as folk-infused atmospheric symphonic oriental black metal. Folk instruments have been incorporated into most styles of metal by more bands than one would care to count, sometimes to good effect, many times just for the we-so-cool effect. In this case, Odious has done it very nice. The making of the second album Skin Age,

Mirrors Of Vibration is a fascinating debut, but more oriental instrumentation and song with Arabic lyric would do the experience even better. If you like Melechesh, Myrath, Orphaned Land or you’re a fan of folk or melodic black metal in general, this album might very well be for you. Bassem Fakhri delivers two shrieks of different pitches, with the higher pitch used more often. Odious use instruments like the oriental drum Tabla as well as ordinary drum kit. Oud or out is a short-necked slope that originates from the Mediterranean and the Middle East, and that instrument is present on Mirrors Of Vibration. Oud go hand in hand with traditional guitars. Fascinating is the word, and also the dark oriental haunting atmosphere is fascinating. The brutal vocals and very dark lyric also is very important in the Odious universe.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*