Newsfeed

Palehørse: Desert-crossing roughness and multiple vocal harmonies

Palehørse - Palehørse

Technical skills and catchy tunes is something the debut album from Finnish Palehørse definitely isn’t lacking! On their self-titled album, the band show that living in the landscape between progressive metal and alternative rock can still be inspiring, powerful and totally kick ass with three members only. The band is about to release their self-titled debut album. «The track Pale Horse is about the circle of the tyrants and about people who rise against them. This is not a brand new song and it’s not meant to be a political statement but in a way, it feels even more relevant now than when it was written. Unfortunately, it feels like tyranny never goes out of style says Lassi Mäki-Kala».

Palehørse formerly known as Amendfoil is one of the most exciting acts of Nordic metal scene. They are from Tampare. Palehørse is fronted by the vision of multitalented front man Lassi Mäki-Kala, the band is combining clever technical skills, right-in-your-face attitude, desert-crossing roughness and multiple vocal harmonies in a way that is very hard to categorize but easy to give recognition. Numerous reviews with perfect scores for both of their self-released demo albums, hundreds of gigs and festival appearances are just some of the milestones along the rise of Palehørse. In spite of more than a decade-long comradery, the band is now excited about its reincarnation as a trio under a new name and on a new label. The track Dead Wrong,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*