Newsfeed

Thronehammer: Union of notable extreme music perpetrators

Thronehammer - Usurper Of The Oaken Throne

What have Durham in UK and Fürth in Germany in common? Probably a lot but regarding music, the band Thronehammer. The three-piece doom band is from the mentioned towns. Usurper Of The Oaken Throne is their debut full-length album. Unsurp Of The Oaken Throne is born of this union of notable extreme music perpetrators, rending nearly eighty minutes of purely epic metal, bridging low-end heaviness with melodic destruction. They’re a powerful storm of aggression. The band name track Thronehammer,

Thronehammer unites British and German musicians Kat Shevil Gillham (Uncofined/Winds Of Genocide/Ex-BlessedRealm), Stuart West (Ex-Obelyskkh/Ex-The Walruz) and Tim Schmidt (Naked Star/Seamount). Unsurp Of The Oaken Throne, gaining more and more momentum with true, honest spirit. The album taken Thronehammer ́s classic Candlemass-meets-Bathory-meets-Warhorse sound to new places. A return to the eve of all that’s heavy, punishing and epic! Epic doom at its bleakest and lethargic acid boredom!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*